Een dodenhuisje, het is eigenlijk een speciale plek die wordt gebruikt om iemand die we liefhadden voor een laatste keer te zien voordat we afscheid nemen. Het is een soort kamer waar het lichaam van de overledene wordt neergelegd, zodat familie en vrienden nog even dichtbij kunnen zijn voordat de begrafenis of crematie plaatsvindt.

Stel je voor dat je een rustige plek hebt, een beetje als een intieme hoek, waar je kunt zijn met je gedachten en emoties. Daar ligt de persoon waar je van hield, alsof ze slapen. Dit geeft je de kans om afscheid te nemen op je eigen manier, om stil te staan bij de herinneringen die jullie samen hadden en om te voelen dat ze nog steeds bij je zijn, zelfs als ze fysiek niet meer aanwezig zijn.

Het dodenhuisje is er om je te helpen met het laatste afscheid. Het kan een plek zijn waar je troost vindt en waar je in alle rust kunt rouwen. Het is een persoonlijke ruimte, een plek waar je even kunt stilstaan voordat je de volgende stap neemt, wat dat ook mag zijn in jouw reis van rouw en genezing.