Als je zeker wist dat je 70 jaar of ouder zou worden, had je geen uitvaartverzekering nodig. Leg iedere maand een bepaald bedrag opzij en je kunt geld bijeen sparen voor het betalen van jouw uitvaart. Helaas kun je ook veel eerder overlijden. Kiezen voor een combinatie van verzekeren en sparen is de oplossing.

Wat is de kracht van een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering heb je het geld voor het betalen van de uitvaartkosten voor elkaar. Dit ongeacht wanneer je overlijdt. Er zijn ook uitvaartverzekeringen die geen bedrag uitkeren, maar uitkeren in diensten. Ze bieden een pakket aan diensten aan en voeren de uitvaart uit. Dit zijn zogenaamde natura uitvaartverzekeringen.

Hoeveel geld moet je sparen voor een uitvaart?

Een uitvaart kost tegenwoordig gemiddeld tussen €8.000 en €12.000. Dit bedrag zou je moeten reserveren als je ervoor kiest om de uitvaartverzekering achterwege te laten. In een periode van 20 jaar kun je een bedrag van €12.000 bij elkaar sparen door iedere maand €50 te reserveren. Hierbij heb ik het rendement op het spaargeld achterwege gelaten. Maar helaas werkt het niet zo. Je kunt namelijk ook eerder overlijden.

De oplossing – verzeker je goedkoop en spaar de rest

Rondom dit vraagstuk heb ik Geenuitvaartverzekering.nl juist opgezet. Een uitvaartverzekering is relatief duur en wordt de komende jaren ook nog steeds duurder. Over 10 jaar is een verzekerd bedrag tussen €8.000 en €12.000 namelijk niet meer voldoende, dus moet je de uitvaartverzekering weer aanpassen. Verzeker liever nu goedkoop met een verzekerd bedrag van €20.000, en reserveer het bespaarde bedrag zelf. Zo houd je zelf controle over je eigen geld. Daar heb je geen verzekeraar voor nodig.

Wil je weten wat de goedkope overlijdensrisicoverzekering jou kost? Bereken het op de Homepage. De berekening is gebaseerd op een verzekerd bedrag van €20.000, maar je kunt natuurlijk een hoger bedrag verzekeren.