Wist je dat een 30-jarige een bedrag van €100.000 kan verzekeren tegen een premie van minder dan €4  per maand? Dus voor twee pakken koeken per maand kun je jouw nabestaanden onbezorgd achterlaten met een overlijdensrisicoverzekering.

Onterecht denken veel mensen dat het verzekeren van de financiële gevolgen van het overlijden kostbaar is, maar het tegendeel is waar. De laatste jaren is de overlijdensrisicoverzekering dermate goedkoop geworden dat het onbegrijpelijk is dat niet iedereen kiest voor een overlijdensrisicoverzekering. Huurders van huizen zijn de slechtst verzekerde mensen.

Kunnen jouw nabestaanden de huur nog betalen na jouw overlijden?

De meeste huiseigenaren hebben bij de hypotheek ook een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Bij overlijden van één van de huiseigenaren keert de verzekeraar een bedrag uit waarmee de hypotheek deels wordt afbetaald. De huiseigenaren die het echt goed geregeld hebben, zorgen ervoor dat de nabestaanden een hypotheekvrij huis hebben. Huurders hebben vaak niets geregeld. Dus na overlijden van één van de kostwinners, moet de huurwoning worden opgezegd. En dat is te voorkomen met een aantal euro’s per maand.

Bij het afsluiten van de verzekering betaal je wel kosten, maar dat is een eenmalige investering. Daarna koop je twee keer per maand een pak koeken minder, en het financiële nadeel is opgeheven.

De kans op overlijden is klein, maar niet uitgesloten

Ik heb 3 jaar geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten bij het kopen van ons huis. Bij mijn overlijden binnen 20 jaar wordt de hypotheek afbetaald door de verzekeraar. Ik mag hopen dat het weggegooid geld is en dat ik over 17 jaar nog steeds leef. Volgens de statistieken is de kans op overlijden klein, maar dit risico kan ik niet bij mijn gezin neerleggen. Dus heb ik het risico verzekerd. Statistieken zeggen namelijk niets over mijn toekomst, alleen maar over het verleden van anderen.

In Groningen zeggen we “wees nait zuneg”. Verzeker het risico gewoon!