Welkom bij mijn eerste blog op Geenuitvaartverzekering.nl. Ik houd je graag op de hoogte van nieuws rondom de overlijdensrisicoverzekering, de uitvaartverzekering en de financiële gevolgen van het overlijden. Ik ben namelijk van mening dat het anders kan.

Nederlanders zijn gewend om alles te verzekeren. Wij zijn Europees kampioen verzekeren. In geen enkel ander Europees land wordt maandelijks zoveel geld overgemaakt naar een verzekeraar. Ik ben een groot voorstander van het indammen van risico’s, maar het moet financieel wel op de meest gunstige manier. Dat geldt voor schadeverzekeringen, maar zeker ook voor levensverzekeringen.

Een uitvaartverzekering keert vaak te weinig uit

Geld beschikbaar hebben voor de nabestaanden is noodzakelijk. Na jouw overlijden is het emotionele leed groot, zorg er in ieder geval voor dat daar geen financieel leed bij komt. Ik heb meerdere uitvaarten van dichtbij mee gemaakt, maar in alle gevallen was de uitkering uit de uitvaartverzekering niet toereikend voor het betalen van de uitvaartkosten. Vaak komt het doordat de uitvaartverzekering in een ver verleden is afgesloten, afgestemd op de gemiddelde uitvaartkosten van toen.

Vertrouw op de kracht van de overlijdensrisicoverzekering

Ik heb geen uitvaartverzekering. Ook ik overlijd een keer, dus heb ik er natuurlijk wel over nagedacht. In plaats van een uitvaartverzekering heb ik een overlijdensrisicoverzekering met een ruim verzekerd bedrag. De uitkering bij mijn overlijden overtreft de uitvaartkosten, maar dat heb ik bewust zo geregeld. Op mijn 70e verjaardag vervalt mijn overlijdensrisicoverzekering zonder een uitkering te verrichten. Iedere maand leg ik een bedrag opzij, zodat mijn nabestaanden bij overlijden na mijn 70e ook de uitvaartkosten kunnen betalen. In totaal ben ik goedkoper uit dan met een uitvaartverzekering.

Bij overlijden vóór mijn 70e is er een riant bedrag beschikbaar

Door de combinatie van het verzekeren en het sparen voor de uitvaartkosten na mijn 70e, krijgen mijn nabestaanden een riant bedrag ter beschikking. Na mijn overlijden draaien mijn nabestaanden niet alleen op voor de uitvaartkosten, ze moeten ook nog een financieel gat dichten door het wegvallen van mijn inkomsten. Na mijn dood krijgen ze de uitkering uit de overlijdensrisicoverzekering (€20.000) + het gespaarde bedrag dat ik bespaard heb door het niet afsluiten van een uitvaartverzekering.

Wat verzekeraars kunnen, kun jij ook

De uitvaartverzekering is in tweeën te splitsen. De verzekeraar brengt een premie in rekening voor het afdekken van het risico en in de polis spaar je een bedrag op. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering leg je de verantwoordelijkheid voor het ophoesten van de uitkering neer bij de verzekeraar, maar dat trucje kun je zelf ook. Alleen het risico kun je zelf niet afdekken, maar daar sluit je een goedkope overlijdensrisicoverzekering voor af. De besparing ten opzichte van een uitvaartverzekering reserveer je zelf op een speciale rekening.

Waarom €20.000 verzekeren?

Een overlijdensrisicoverzekering is een overeenkomst met een verzekeraar tot de einddatum. De verzekeraar heeft normaal gesproken niet de mogelijkheid om de premie tussentijds te verhogen. Als je nu eerst €10.000 verzekert, moet je over een aantal jaren aanvullend een tweede overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Je kunt het beter gelijk in een keer goed doen. Mede ook omdat het verschil in premie tussen een verzekerd bedrag van €10.000 en €20.000 klein is.

Ben je nog niet overtuigd van de denkwijze van Geenuitvaartverzekering.nl? Ik nodig jou graag uit om mijn nadere uitleg te bekijken.